Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Anna Sára

indulás: 2023. november 09.
vége: 2023. november 09.
ország: Németország
tábor neve: Németország

Sarkadi Anna Sára vagyok, 17 éves és idén nyáron Németországba utaztam a Lions Clubbal. Korábban még sosem vettem részt cserediák programban és nem is utaztam egyedül.

A repülővel Düsseldorfba érkeztem, ahol a fogadócsaládom várt rám. Innen Wernébe mentünk, ahol a család lakott. Ekkor egy olasz lány már ott volt náluk, hiszen a család mindkettőnk ellátását bevállalta az elkövetkező 2 hétre. Szerintem ezzel egy nagyon jó döntést hoztak, mert így volt társaságom akkor is, amikor a gyerekek iskolában voltak, vagy dolguk volt. A család nagyon jól bánt velünk és nagyon kedvesek voltak, mindent úgy intéztek, hogy az számunkra megfelelő legyen, és mindig jól érezzük magunkat. A házuk igényes volt, tökéletes ellátást kaptunk és sok programot is szervezhettünk magunknak, de persze a pihenésre és kikapcsolódásra is volt alkalmunk. Megismerhettük a fogadócsaládunk mindennapi életét, ami számomra rendkívül érdekes és izgalmas volt. Néhány napot a fogadótesóinkkal az iskolában is tölthettünk és egy kis betekintést nyertünk a német oktatásba. Ezek mellett nagyon sok időt tölthettünk más családokkal és cserediákokkal, akik szintén Wernébe utaztak. A két hét elteltével el kellett búcsúznunk egymástól, viszont az utazás még nem ért véget.

A következő célpont Gelsenkirchen volt, ahol 10 napot töltött el egy táborban minden cserediák, aki Észak-Rajna-Vesztfália tartományba utazott. A programok nagyon sűrűek voltak, de megérte minden fárasztó koránkelés, hiszen cserébe semmiről sem mondtam volna le. Rengeteg tanulmányi és szórakoztató programon vettünk részt, valamint nagyon sok helyet látogathattunk meg és tanulhattunk róluk. Voltunk különböző múzeumokban, városnézéseken, strandon és vidámparkban is.

A körülmények pedig talán még túl is szárnyalták azt, amire számítottam.      A táborhely nagyon tiszta volt, az ételek finomak voltak, tökéletes ellátást kaptunk. Az összes táborvezető kedves volt velünk, végig ügyeltek arra, hogy mindenki biztonságban legyen és jól érezze magát. Nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért sok különböző országból származó velem egykorúval megismerkedhettem és barátságokat köthettem.

Ez az utazás egy hatalmas lehetőség volt számomra, hogy fejlődjön a tudásom és személyiségem is. Egy óriási, felejthetetlen élményben volt részem. A sikeres utazásomhoz való hozzájárulást mindenkinek meg szeretném köszönni, aki támogatott és segített az egész folyamat során. A Lions Club által szervezett cserediák programokat pedig csakis ajánlani tudom mindenkinek.

 

 

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.