Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2023. Panna

indulás: 2023. november 09.
vége: 2023. november 09.
ország: Dánia
tábor neve: Dánia

Első Lions cseretáboromat idén júliusban Dániában tölthettem.

A jelentkezés folyamata, bár elsőre bonyolultnak tűnt, szerencsére egyszerűnek bizonyult, és gyorsan kaptam visszaigazolást a tábortól. Rengeteg segítséget kaptam a klubtól, és a fogadócsaládommal is nagyon gyorsan fel tudtam venni a kapcsolatot. A táboromról előzetesen elég kevés információt kaptam, így nem igazán tudtam hogyan készüljek, de végére minden nagyon jól sikerült.

A fogadócsaládom nagyon nyitottnak bizonyult már első beszélgetés után is, így egyáltalán nem volt aggódni valóm a kiutazást illetően. Az apuka a repülőtéren várt engem és mielőtt megkezdtük volna a körülbelül 2 órás autóutunkat a lakóhelyükhöz, elmentünk egy rögtönzött hajótúrára Koppenhágában, majd egy tipikus dán ebédet is elfogyasztottunk. Nagyon sokat mesélt a családjáról és összeségében az életükről, ami alapján még jobban meg tudtam ismerni őket.  A család elég összetettnek bizonyult, hiszen az anyuka ukrán volt, és az ott töltött időm alatt náluk volt az anyukája is, aki csak ukránul beszélt, de nagyon örülök, hogy hozzájuk kerültem, hiszen rengeteg szuper élményben volt részem, és az első pillanattól kezdve családtagnak éreztem magamat velük. Voltunk safariparkban (2x is), vízi parkban, a tengerparton fürödni, és korombeli emberekkel is volt lehetőségem időt tölteni, bulizni, hiszen volt a családban egy ugyanannyi idős lány is, akivel nagyon gyorsan jóba lettünk. Nagyon gyorsan elrepült a fogadócsaláddal töltött 1 hetem, de megígértük egymásnak, hogy még látni fogjuk egymást újra.

A tábor alatt egy bentlakásos iskolában voltunk elszállásolva, Koppenhágától körülbelül egy órányira, egy kis faluban. A környéken nem volt túl sok látnivaló, ám nagyon közel voltunk a tengerhez, ahová szabadidőnkben többször is elbicikliztünk, sőt a bátrabbak még fürödtek is benne.

Megérkezésünkkor a táborvezetők köszöntöttek. A tábor 2 hétére kisebb csoportokra lettünk osztva, akikkel együtt mozogtunk legtöbbször, illetve az étkezések utáni feladatokat együtt láttuk el, és minden csoport kapott egy vezetőt, akik mindig mindenben segítségünkben jártak. Az első két napot ismerkedéssel töltöttük. Különböző játékokat játszottunk, illetve csapatverseny is volt. A társaság gyorsan összeszokott, mindenki nagyon kedves és nyitott volt. A tábor alatt rengeteg programon vettünk részt. A legtöbb program a fenntarthatóság köré épült, amely a dán embereknek nagyon fontos, bár sokszor már kicsit sok volt a legtöbb táborozó számára, de ennek ellenére mindig nagyon jól éreztük magunkat és sok várost is megismertünk. A programok között tartottunk több pihenő napot is, illetve az időjárás végett párszor át is kellett tervezni az ütemtervet, de a táborvezetők mindig próbálkoztak gondoskodni arról, hogy ne unatkozzunk. Tartottunk többek között karácsonyt is, ami nagyon jó hangulatban telt. Megismertük a dán karácsonyi szokásokat, énekeltünk ünnepi énekeket és még Mikulás is jelen volt. A tábor első hete után került megrendezésre a „midway party”, ahová a fogadócsaládok is hivatalosak voltak, így láthatták, hogyan boldogulunk. A vendégek szórakoztatására egy tehetségkutatót tartottunk, amiben mindenki részt vett. Esténként vacsora után összegyűltünk, és meghallgattunk egy-egy táborozó országának a prezentációját, utána pedig filmet néztünk, vagy ha az időjárás megengedte tábortüzet csináltunk.

Összességében nagyon jól éreztem magamat ezalatt a 3 hét alatt, sok embert ismerhettem meg a Föld különböző pontjairól rengeteg érdekes programban volt részem és nagyon a szívembe sikerült zárnom ezt az országot. Mindenkinek nagyon ajánlom ezt a tábort, országot és a lehetőséget, hogy részt vegyen ebben a programban, hiszen rengeteg új tapasztalatot lehet szerezni és csodás embereket lehet megismerni ezen keresztül.

Beszámolók éves bontásban

Lions szövetség eseményei

Konvenció (Gödöllő)
2024. június 15. 10:00

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.