Cseretáborok

Lions táborbeszámolók

2022. Loretta

indulás: 2022. október 25.
vége: 2022. október 25.
ország: Olaszország
tábor neve: Toszkána

2022 nyarán Olaszországban, Toszkánában töltöttem majdnem három hetet.

Ez volt életem első csereutazása. A jelentkezésem szinte zökkenőmentesen ment.

A fogadó családomat egy hónappal a kiutazásom előtt tudtam meg és fel is vettük a kapcsolatot. A tábor programjairól is már a kiutazásom előtt megkaptam az információkat.
Mikor megérkeztem Firenzébe a reptérre, a fogadó családom már ott várt. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Az első egy hetet náluk töltettem, viszont napközben nem sokat találkoztunk, mivel a tábor többi résztvevőjével közös programok voltak. Már ezen a héten sok várost látogattunk meg, mint például Velencét és Pisát.

Az egy hét letelte után megkezdődött a La Via Francigena tábor. Ez egy utazó tábor volt, ezért csak 3-4 napokat töltöttünk el egy szálláson. A tábor folyamán pedig minden nap különböző városokat látogattunk meg, mint például: Prato, Carrara, Vinci, Siena, Chianti, San Gimignano, Montepulciano, Radicofani és Firenze. A városokban általában körbe jártuk a várost, megnéztük a nevezetességeit egy idegenvezető segítségével, valamint templomokat és múzeumokat látogattunk meg. Volt, hogy egy városon belül többet is. Éppen ezért mindenkinek ajánlom ezt a tábort, aki szereti a kulturális programokat, kedveli a történelmet és a művészeteket. Viszont volt olyan nap, amit csak a tengerparton töltöttünk vagy, túráztunk a hegyekben.

A tábor legjobb része a társaság volt, ugyanis egy nagyon szociális és barátságos társaság jött össze. Nagyon jól éreztem magam velük. Az pedig külön tetszett, hogy velem egykorú fiatalokat ismerhettem meg a világ minden tájáról és köthettem velük barátságot. A tábor folyamán pedig az angolom is rengeteget fejlődött.

Összességében elmondható, hogy a tábor messze felülmúlta az elképzeléseimet mivel szinte csak pozitív élményeket szeretem. Ez volt életem eddigi legjobb, legeseménydúsabb és legcsodálatosabb nyara.

Végül pedig nagyon szépen szeretném megköszönni mindenkinek a lehetőséget, különösen az Első Nyíregyházi Lions Clubnak, akik lehetővé tették a kiutazásom, valamint Fésűs Andrásnak a sok-sok segítséget, amit nyújtott a jelentkezés lebonyolítása során.


Képgaléria

Beszámolók éves bontásban

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

LIONS Clubok Magyarországi Szövetsége D-119

Adószámunk:
19675132-1-42
Számlaszám:
11732002-23568132

cím: 1065 Budapest,
Podmaniczky utca 16. Fsz 6.